СБУ поймала оператора террористического телеканала “Новороссия ТВ”

0
426

Служба безопасности Украины задержала оператора телеканала “Новороссия ТВ”, пропагандирующего терроризм, сепаратизм и осуществляющего антиукраинскую деятельность.

Об этом пишет советник главы СБУ Markian Lubkivskyi. “Мова йде про громадянина України, мешканця Хмельницької області, який восени 2014 р. виїхав до Донецька та працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу “Новороссия ТВ”. Зловмисник спільно із журналістами телеканалу займався зйомкою замовних відеоматеріалів для програми “Лента новостей “Новороссия ТВ”, неодноразово знімав репортажі за участю лідерів терористичних груп, що діють у Донецькій та Луганській областях.

Підготовлені за його участі сюжети не лише пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”, містили заклики до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванні конфлікту та ворожнечі на сході нашої держави, знищенню цивільного населення (це якщо будуть запитання, чому і за що затримали?). Зловмисник був затриманий 13 березня ц.р. у Хмельницькій області, куди він приїхав у… відпустку. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України (участь у терористичній організації та сприяння діяльності терористичної організації).

_____

ТАКОЖ ЦІКАВО:

Талановита Україна

Творчих людей будь-якого віку і рівня майстерності запрошує на всеукраїнські та міжнародні конкурси Національна творча екосистема Алея Зірок України. Маєте талант? Алея Зірок має місце для вас!

Алея Зірок України - просувай свій бренд