Що потрібно враховувати, обираючи твердопаливний котел

0
396
Твердотопливный котел
Модные чехлы для мобильных телефонов

Ефективні, економні сучасні твердопаливні котли стають все більш актуальні на фоні росту цін на електроенергію та газ. Навіть маючи газифікований будинок, велика кількість господарів віддають перевагу твердопаливним котлам в якості основного джерела тепла. Втім, правильний вибір моделі за характеристиками та функціоналом забезпечить ефективну, безпечну та економну експлуатацію, а кваліфіковану консультацію можна отримати за адресою https://pelletshome.com.ua/bytovye-tverdotoplivnye-kotly/.

Типи котлів на твердому паливі

В Україні найбільш популярними стають три типи котлів — пелетні, універсальні та піролізні. Основна їх відмінність полягає в типі палива, а також в природі процесу згорання палива:

  1. Універсальні твердопаливні котли розраховані на будь-яке паливо. Вони працюватимуть на вугіллі, дровах, брикетах та будь-яких відходах деревообробної промисловості. Також можуть використовувати торфобрикети. Такі котли не вибагливі до системи циркуляції теплоносія, можуть працювати як у відкритих контурах, так і в закритих. Більшість універсальних котлів не потребують підключення до електричної мережі. Тобто, їх плюс — це простота, швидке та просте обслуговування. Мінуси в обмеженому часі роботи на одній закладці палива. Наприклад, на одній порції дров котел працюватиме до 10-12 годин.
  2. Піролізні котли працюють зовсім в інших умовах. Якщо у попередньому випадку температура теплоносія залежала від температури горіння дров чи вугілля, то процес горіння в піролізному котлі має в основі ефект тління палива та згоряння деревинного газу при температурі до 1000 °C. При цьому коефіцієнт корисної дії піролізного котла — на рівні 86-88%. Недолік котлів такого типу — вибагливість до типу палива (дрова твердих порід з вологістю не більше 20%). На одній закладці палива може працювати до 10 годин.
  3. Котли, які пристосовані для спалювання гранульованого палива — найбільш прогресивні. Майже всі моделі мають автоматизований процес постачання гранул, автоматизований контроль над горінням та температурою теплоносія. Крім того, пелетні котли потребують менше уваги, через те, що пелети досить чисті та ефективні, не так забруднюють теплообмінник. Зазвичай пелетний котел потребує близько 25 хвилин обслуговування на тиждень.

Твердотопливный котел
Крім вибору типу котла, необхідно прорахувати його потужність, також важливою є конструкція та тип комина, місце розміщення котла та умови зберігання палива. В будь-якому випадку твердопаливний котел — надійна альтернатива класичним джерелам тепла.

_________

Слушайте хорошую музыку:

Девочка с Луны

Купить трек Girl from the Moon в высоком качестве

I Felt the Same

Илон Маск - марсианин

Купить трек Elon is a Martian в высоком качестве

Обрезки фраз

Обрій в її очах

Мрію