Електроколяски — зручний засіб для пересування людей з інвалідністю

0
1077
Модные чехлы для мобильных телефонов

Зрозуміло, що маючи інвалідність, вести повноцінне життя неможливо. Але навіть у такій складній ситуації не можна складати руки, впадати в депресію. Щоб полегшити становище як самих пацієнтів, так і людей, які за ними доглядають, сучасні виробники пропонують увазі потребуючих різноманітне оснащення. Так, наприклад, для можливості пересування хворого, який не здатний ходити, варто купити інвалідний візок на електроприводі.

Плюси електроколясок і їхні відмінності від механічних засобів

Крісло коляска електрична — справжній порятунок для людей, прикутих до ліжка та візка. У порівнянні із звичайними моделями,  вони не такі громіздкі, ними легше керувати. Для цього в конструкціях передбачений джойстик та електропривод. Тобто сам користувач, без сторонньої допомоги, може впоратися із візком, і, за бажання, самостійно здійснювати прогулянки за межами будинку.

Інвалідні коляски електричні мають також відкидні підніжки та поручні. За потреби, виходячи з особливостей тіла та захворювання конкретної людини, в них можна регулювати положення спинки, сидіння. До того ж каталки мають невелику вагу, деякі моделі можна складати. Останній аргумент більше стосується людей, які допомагають людині з інвалідністю, похилого віку, хворому. Особливо він важливий під час переїзду в інший будинок, санаторій, на дачу.

Обходиться крісло інвалідне з електроприводом дорожче за моделі з ручним. На вартість засобів впливають комплектація та додаткові можливості. Але якщо врахувати всі плюси, конструкції дійсно того варті.

Який товари можна замовити в Україні

Для людей, які потрапили у скрутну ситуацію, виробники створюють крісла коляски електричні таких видів.

Для домашніх умов

При виробництві до уваги береться ширина стандартних дверних прорізів, щоб користувач не залишався замкненим у чотирьох стінах. Деякі конструкції оснащені опцією вертикального підйому. Це дозволяє людині з інвалідністю самостійно діставати речі з верхніх полиць шаф.

Для вулиці

Дороги не всюди ідеальні. Щоб каміння, ямки не заважали приємним прогулянкам, пристрої оснащуються пневматичними колесами. На них можна їздити нерівними ділянками, включаючи ґрунтові дороги, бруківку.

Технічні особливості, важливі для врахування під час покупки

Купити електроколяски для інвалідів в Україні від вітчизняних і світових виробників можна в магазині медтехніки OSD. Вибираючи засіб, важливо врахувати деякі критерії. Адже пристрій має бути максимально зручним для користувачів, простим в обслуговуванні.

Які колеса кращі

Для використання в домашніх умовах ліпше, якщо вони будуть литими.  А от для вуличного візка кращими є пневматичні. Вони мають хорошу амортизацію, безпроблемно долають навіть нерівні ділянки дороги.

Особливості сидіння

Підібрати його допоможе інформація про зріст та вагу майбутнього користувача. Комфортною експлуатація може бути тільки у випадку, якщо конструкція відповідає статурі. Занадто маленький пристрій буде давити у боки. Такий тиск може спричинити появу пролежнів. Занадто просторі інвалідні коляски електричні — також не найкращий варіант. Адже у користувача можуть виникнути додаткові проблеми з хребтом.

Швидкість пересування

Електропривідні вуличні візки здатні розвивати велику швидкість. Вони мають надійну гальмівну систему. Але краще сильно не розганятися на дорозі, бути обережним. Адже від цього залежить життя користувача, якому і так, сидячи у візку, доводиться несолодко.

Додаткові параметри

Комфорту користувача з обмеженими можливостями сприяють також регульовані підлокітники, підніжки та спинка. З ними конструкції стають більш комфортними в експлуатації.