Як обрати найкращу кавоварку

0
203
Модные чехлы для мобильных телефонов

Кава – улюблений ритуал для більшості людей у ​​різний час доби. З цієї причини все більше і більше людей вирішують купити кавоварку, щоб отримати задоволення від еспресо не гірше, ніж у кав’ярні. На цьому етапі багато хто стикається з проблемою, яку ж кавоварку вибрати? Існує не один тип кавоварок, а різні моделі: відмінні за характеристиками, технологією роботи,різного типу використовуваної кави, способів використання і т.д. Тому доводиться вибирати з безлічі пропозицій та різних цінових категорій.

Ми зробимо огляд різних моделей кавоварок з усіма їхніми перевагами. Маючи чітке уявлення про основні характеристики різних типів машин, насправді важливо вибрати модель, яка найкраще відповідає вашим потребам.

Типи кавоварок

Залежно від робочого механізму можна виділити 3 основних типи :

  • Ручні ;
  • Автоматичні ;
  • Капсульні

Погляньмо, які характеристики кожної з них

Ручні кавоварки

Такі кавоварки ідеальні для тих, хто хоче приготувати вдома якісний еспресо, аналогічний до барного, це як свого роду домашня версія професійних машин. Ручні машини є найбільш класичними: вони оснащені ручкою і працюють з меленою кавою, яка пресується і вставляється в спеціальний фільтр, який, у свою чергу, кріпиться до машини.

Для приготування кави в цих машинах необхідно відміряти потрібну кількість меленої кави, помістити її у фільтр, притиснути спеціальним холдером і причепити тримач фільтра до машини. Еспресо готується завдяки роботі під високим тиском: потік гарячої води проштовхується через каву. Подача має бути зупинена вручну, як тільки буде отримано бажану кількість кави. Зазвичай ручна машина може приготувати одну або дві чашки кави за один раз.

Це кавоварки мають ряд переваг:

  • Якість одержуваної кави: при правильному використанні ручна машина дозволяє отримати найкращу каву: щільну, насичену та вершкову. Загалом дуже схоже на те, що подають у кафе. Тому ці машини часто рекомендуються справжнім любителям кави.
  • Можливість вибирати і використовувати широкий асортимент меленої кави відповідно до особистих уподобань: мелена кава доступна у продажу з різними смаками та якостями. За допомогою цього типу машини ви також можете купувати кавові зерна та подрібнювати їх свіжими за допомогою кавомолки
  • Можливість приготування капучіно, лате: ручні машини майже завжди оснащені спеціальним паровим сифоном, що використовується для спінювання молока для приготування капучіно або просто для роздачі гарячої води (так що ви також можете приготувати чай та трав’яні чаї).

Автоматичні

Автоматичні кавоварки працюють з кавою в зернах. Вони є найбільш технологічними та виявляють надзвичайний комфорт. Щоб розпочати приготування кави, достатньо встановити параметр: машина сама виконує всі операції (включаючи зупинку подачі), тому що вона вже налаштована на видачу необхідної кількості кави.

У таких кавоварках є багато класних функцій таких як: функція пам’яті, за допомогою якої можна записати ваші кавові уподобання,чим ще більше спростити використання продукту, автоматична функція відключення для скорочення відходів та споживання, функція, що дозволяє машині самостійно запускати цикли самоочищення після кожного перезапуску, та у багатьох випадках автоматичне видалення накипу.

Ось ще переваги такої машини:

  • Простота та зручність використання: автомат здатний самостійно виконувати всі операції, необхідні для отримання гарної кави, починаючи від помелу і закінчуючи збором/викидом гущі та очищенням. Тому з погляду комфорту на ринку немає нічого кращого.
  • Якість кави: загалом кава, отримана з автоматичної кавоварки – відмінної якості. З цієї точки зору найкращими автоматичними машинами є ті, які оснащені вбудованою кавомолкою: таким чином, на місці перемелюється лише та кількість зерен, яка потрібна для приготування кави, щоб максимально зберегти її аромат.
  • Можливість вибору між різними якостями кави: наприклад, мелена кава та кава у зернах доступна у кількох різних сортах, які можна вибрати за смаком.
  • Низька вартість використання: кава в зернах – найдешевший вид кави, яку ви можете знайти.

Капсульні машини

Капсульний тип – це нова категорія кофемашин, що з’явилися на ринку. З самого початку він мав великий успіх, перш за все з однієї причини: він дуже зручний і практичний у використанні. Фактично він заснований на використанні разових доз розфасованої меленої кави, готової до вживання. Щоб отримати каву, просто вставте капсулу у відділення та натисніть кнопку подачі. Контейнер на одну порцію, покритий пластиком або алюмінієм (або обома матеріалами), відкривається завдяки тиску води. Капсула може викидатися автоматично або вручну залежно від моделі машини.

Переваги

  • Основною перевагою цих машин є простота та практичність використання. Просто наповніть резервуар для води, помістіть капсулу в ємність ,натисніть кнопку і кава готується
  • Швидкість – Вода нагрівається менш як за 30 секунд, і кавоварка починає роботу. Відразу починається подача кави і пити її можна відразу, тому що вона виходить ідеальної температури.
  • Забудьте про те, як складно чистити кавоварку. У цих моделях потрібно лише вийняти використану капсулу та все. Звичайно, час від часу доводиться чистити машину, щоб вапняні відкладення не забивали димарі.
  • Якісна і смачна кава яка дуже схожа на еспресо у вашій улюбленій кав’ярні.

Як правильно вибрати модель кавоварки

Щоб вибрати правильну модель кавомашини, бажано почати з аналізу ваших особистих потреб, щоб зрозуміти, який із трьох типів кавоварок, про які ми говорили, може найкраще задовольнити ваші потреби.

Наприклад, необхідно враховувати:

  • Скільки часу ви можете присвятити приготуванню кави: якщо ви завжди поспішайте і хочете, щоб машина була максимально зручною та швидкою у використанні, то краще вибрати автомат чи машину для капсул.
  • Скільки чашок кави ви п’єте за день: частота вживання є важливим аспектом для оцінки. Якщо ви п’єте лише 1-2 чашки кави на день, ви можете подумати про покупку кавоварки з капсулами. Але тим, хто п’є їх багато, можливо краще вибрати ручну або автоматичну машину, так як капсули мають високу вартість. Крім того, відомо, що ручні кавоварки дають кращі результати при частому використанні: ще одна причина вибрати їх, якщо ви готуєте багато кави щодня.
  • Важливість, яка надається якості кави: звичайно, неякісна кава нікому не подобається, але для деяких цей аспект є головним пріоритетом. Той, хто є справжнім знавцем і любителем кави, може бути розчарований капсулами,  ручна машина або автомат у цьому випадку більше підходять.
  • Доступний бюджет: вибір тієї чи іншої моделі залежить від можливих і майбутніх витрат. Наприклад, для тих, хто хоче поєднати якість кави з простотою використання, найкращим вибором буде автомат, що діє, за умови, що ви готові витратити солідну суму. Інакше доведеться шукати компромісне рішення.

Де купити кавоварку в Україні

Ціни на кавоварки на ринку істотно різняться залежно від типу машини, присутніх функцій, використовуваних матеріалів, також марки. В цілому, чим більше технологічних функцій буде у машини, тим вищою буде її вартість.Ми є офіційними представниками найякісніших і найпопулярніших кавоварок таких відомих марок як Delongi, Gaggia, Saeco

Купити оригінальну кавоварку відомих фірм на ваш смак і бюджет ви можете на сайті нашого інтнернет магазину Dom Kofe або на складі у місті Львові.Наші менеджери нададуть вам консультацію та допоможуть з вибором.