Гіроскутери: які бувають та як вибирати

0
745
Модные чехлы для мобильных телефонов

Гіроскутери — це відносно новий тип особистого транспортного засобу, який рухається завдяки акумуляторній батареї, а керується перенесенням ваги тіла водія. Гіроскутер досить безпечний та не потребує водійського посвідчення. Саме тому в умовах труднощів із транспортною інфраструктурою в містах України цей засіб пересування набуває все більшої популярності. Якщо ви зацікавлені у придбанні зручного та безпечного транспортного засобу для їзди містом та за його межами — дізнайтеся більше про особливості гіроскутерів.

Різновиди гіроскутерів

Коли ви шукаєте транспортний засіб, треба насамперед враховувати, для чого саме він вам потрібен. За призначенням моделі гіроскутерів поділяються на 4 групи:

  1. Прогулянкові — пристрої для поїздок на роботу або до найближчої крамниці. Вони дозволяють зекономити час та не штовхатися в міському транспорті.
  2. Спортивні — моделі, призначені для екстриму; такі гіроскутери використовують для демонстрації трюків та їзди різними типами покриття, у тому числі на плитці та ґрунтовці.
  3. Професійні — використовують для роботи курʼєри, персонал складів, поштових служб, парковок, словом, усі, хто повинен оперативно пересуватися протягом робочого дня.
  4. Дитячі — для розваг, оснащені малопотужним двигуном для більшої безпечності.

Є гіроскутери зі стійкою та без. Транспортні засоби зі стійкою зручніші, особливо, коли треба пересуватися на значну відстань.

На що впливає діаметр коліс

Діаметр коліс — найважливіший показник, на який звертають увагу перед придбанням транспортних засобів. Від розміру коліс залежить маневреність та прохідні якості. Причому для маневрів потрібні маленькі колеса, а для їзди бездоріжжям — великі. Саме тому треба чітко розуміти, де саме ви будете їздити та який стиль їзди вам ближче. У крайньому разі варто вибрати модель із середніми показниками: 8–10 дюймів.

Треба також звертати увагу на те, чи є на колесах шини. Із шинами зручніше, але є ризик проколу.

Вага пристрою та максимальне навантаження

Вага має значення, якщо ви плануєте підіймати гіроскутер сходами додому або затягувати до тамбура приміської електрички. Важка конструкція завдає клопоту.

Навантаження гіроскутерів варіюється до 120 кг. Треба брати модель із запасом, бо іноді доводиться їхати з багажем. Виняток — дитячі моделі. Очевидно, що дитина не стане транспортувати щось надто важке.

Акумуляторна батарея

Від ємності АКБ залежить відстань, яку може подолати гіроскутер на одному заряді. У середньому моделі зі стійкою долають 15–20 км. Для середньостатистичного користувача цього буває достатньо. Якщо купувати модель із більш містким акумулятором, треба розуміти, що вона буде важчою та дорожчою.

Максимальна швидкість

Гіроскутери не належать до категорії швидкісних транспортних засобів. Переважно для них передбачена швидкість до 20 км/год. Дитячі пристрої розганяються не більш як до 8 км/год.

Хоча гіроскутери досить безпечні, краще користуватися аксесуарами для безпеки: шоломами та наколінниками, які можна придбати на сайті інтернет-магазину Allo у Дніпрі. Особливо це стосується дітей. Малеча на початку засвоєння тонкощів керування транспортним засобом часто втрачає рівновагу та падає.